Skip to main content
Vesti

Nakon spektakularnih evropskih destinacija najmlađa zvezda Exitove porodice DJ Lanna nastupa u Galeriji Matice srpske!

Piše: 25.10.2024Nema komentara

Mlada novosadska producentkinja i DJ-ica Lanna, vunderkind elektronske scene, nastupiće u subotu 26. oktobra u Galeriji Matice srpske u sklopu programa otvaranja nove stalne postavke GMS-a, koji će trajati 24 sata.

Lannin nastup rezultat je saradnje Galerije Matice srpske i EXIT Fondacije, koja je muzički partner događaja, u sklopu svoje misije podrške razvoju sektora kulturnih i kreativnih industrija.

Naime, u subotu, 26. oktobra, u 20 sati, u Galeriji Matice srpske svečano će biti otvorena nova stalna postavka Revizija kolekcije Galerije Matice srpske, kojom će – kako kažu iz galerije – na temeljima revizije delatnosti ustanove i umetničkih vrednosti kolekcije, biti predstavljena vizija GMS za budućnost.

U muzičkom delu programa Muzička revizija, tačno u ponoć nastupiće jedna od najperspektivnijih mladih nada elektronske scene, Lanna, čiji put ka zvezdama otpočinje kada sa 13 godina prvi put nastupa na Exitu, kao najmlađa učesnica višestrukog evropskog festivalskog šampiona, a iza nje su sada nastupi sa najvećim globalnim imenima, među kojima su Paul Kalkbrenner i Indira Paganotto

Lanna se Exitovoj publici prvi put predstavila 2019. na AS FM bini, kao trinaestogodišnjakinja i najmlađa članica EXIT porodice do danas. Dve godine kasnije, nastupala je na NSNS bini, a još dve godine trebalo je da prvi put kroči na kolosalnu mts Dance Arenu. U maju prošle godine je imala priliku da nakon vodeće psytechno zvezde današnjice Indire Paganotto zatvori umaški Sea Star festival, gde je ispred Tesla Main Stage-a u snažnom ritmu zadržala hiljade rasplesanih fanova do ranih jutarnjih sati, a tome je prethodilo otvaranje spektakularnog EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaja sa Paulom Kalkbrennerom.

Uspon ka svetskom vrhu nastavila je u okviru jedinstvenog all-female koncepta na mts Dance Areni tokom prošlogodišnjeg EXIT festivala gde je nastupila rame uz rame sa najmoćnijim ženama svetske elektronske muzičke scene Ninom Kraviz, Indirom Paganotto i Amelie Lens.

Odmah nakon maturske večeri, Lanna je otputovala na svoju prvu letnju rezidenturu na Ibici, gde je delila binu sa najvećim imenima svetske elektronske scene, uključujući Davida Guettu, Erica Prydza, James Hype-a, Meduzu, Patricka Toppinga, Miss Monique, Chelinu Manuhutu, Idu Engberg i mnoge druge. Nastupajući pred publikom od preko 6.000 ljudi i zatvarajući glavnu binu u legendarnom Hï Ibiza klubu, Lanna je nepokolebljivo potvrdila svoju poziciju na globalnoj muzičkoj sceni.

Nakon završene prve letnje rezidenture na Ibici, Lanna je ponovo zablistala pred publikom na Exitovoj ekskluzivnoj žurci u Amsterdamu koja je održana tokom Amsterdam Dance Eventa, najvećeg događaja elektronske muzike na svetu. Tokom ovog gostovanja imala je priliku da raspleše publiku za nastup britanskog renomiranog DJ-a i producenta Hot Since 82.

Sledeći korak vodi je na jednu od najuzbudljivijih elektronskih destinacija – Zamna Festival u Tulumu, gde će 12. januara 2025. Lanna otvoriti veče zajedno sa svetskim imenima poput Agents of Time, Stephana Bodzina (live), Kölscha, Zamna Soundsystem-a i Afshina Momadija b2b Ajne.

Ona je i prvo ime koje je iznedrio sveobuhvatni centar za razvoj globalnih muzičkih zvezda EXIT Music & Talent Office-a, što znači da uz podršku EXIT porodice gradi svetsku karijeru, a prošle godine je proglašena za Youth Star EXIT festivala kao primer pozitivnih vrednosti za mlade i pokazatelj da se radom, posvećenošću i istrajnošću ispunjavaju svi snovi.